wejście od ul. Wiśniowej 69
Taste Spain, znane wcześniej jako Varsovino, to spotkanie hiszpańskich producentów z polskimi importerami i dystrybutorami żywności i napojów, sommelierami, restauratorami, hotelarzami i przedstawicielami mediów branżowych.
Taste Spain zaprasza do odkrywania hiszpańskich smaków i nawiązania nowych kontaktów. Podczas wydarzenia hiszpańskie firmy poszukujące polskiego partnera zaoferują gościom do degustacji swoje specjały: jamón ibérico, wędliny, sery, wina i likiery oraz słodycze. Ponadto w tym roku przygotujemy dwa wydarzenia towarzyszące, których szczegóły podamy wkrótce.
Plan Degustacji
12:00-18:00 Wystawa ogólna
12:30-14:00 Degustacja hiszpańskiej oliwy z oliwek
Degustację poprowadzi Monika Solińska, pierwsza i jedyna w Polsce sommelierka oliwna, certyfikowana przez nowojorski "Olive Oil Times" i International Culinary Center w Londynie. Monika Solińska obok dzielenia się wiedzą podczas wykładów i warsztatów, prowadzi sklep z ekskluzywnymi oliwami z całego świata EVOO Premium.
15:00-16:30 Warsztaty profesjonalnego krojenia szynki iberyjskiej
Warsztaty poprowadzi gość specjalny, Jesus Manuel Garcia, posiadający tytuł mistrza cortador de jamon, rekomendowany przez ASICI - hiszpańskie zrzeszenie producentów wieprzowiny iberyjskiej. Jesus M. Garcia posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w swoim fachu. To szczególne zainteresowanie i pasję odziedziczył po swoim ojcu, dzięki któremu pierwsze "kroki", a właściwie cięcia, dokonywał już w wieku 8 lat.
Podczas warsztatów Jesus M. Garcia wyjawi tajniki krojenia szynki. Technika stosowana przez hiszpańskich mistrzów polega na krojeniu szynki pod odpowiednim kątem jak najcieńszych plastrów, co pozwala na uwolnienie i podkreślenie wyjątkowych walorów szynki. Przy mistrzowski cięciu, plaster szynki jest odpowiednio cienki, a przerosty tłuszczu dodatkowo zmiękczają teksturę mięsa, roztapiając się na podniebieniu.
Ważna informacja dotycząca rejestracji udziału w wydarzeniu:
Taste Spain to profesjonalne wydarzenie dedykowane firmom związanym z importem i dystrybucją żywności i napojów alkoholowych oraz branży HoReCa. Obowiązuje wcześniejsza rejestracja online, do której zapraszamy wyłącznie osoby zawodowo zajmujące się winem i gastronomią oraz media branżowe. Po weryfikacji zarejestrowanych gości organizator będzie wysyłać emailowe potwierdzenia uczestnictwa niezbędne do udziału w degustacji. Weryfikacje otrzymają rejestracje zawierające dane reprezentowanej firmy, prosimy zatem o podawanie firmowych adresów email. *Szczegółowe instrukcje na dole strony – warto przeczytać aby skrócić czas poświęcony na rejestrację.
Lista wystawców:
1. Grupo Montes Norte, www.grupomontesnorte.com VdT Tierra de Castilla, oliwa i wino
2. Bodegas Aradón, www.aradon.es La Rioja wino
3. Truffles Manjares de La Tierra, www.manjaresdelatierra.com Teruel, trufle, oliwa, sery
4. Castell D'Or, www.castelldor.com Cava, Tarragona, wino
5. Roqueta Origen, www.roquetaorigen.com/es/ Terra Alta, wino
6. La Estrella del Jamón, www.laestrelladeljamon.com Teruel, Jamón de Teruel DOP, szynki
7. Más Comtal, https://www.mascomtal.com/es/ Penedés, wino
8. DeRaza Ibérico, www.deraza.es Toledo, wędliny iberyjskie
9. Bodegas Alcarde, www.alcardet.com VdT Tierra de Castilla, wino
10. Productos Pepito la Nía, www.productospepito.es Alicante, słodycze (magdalenki)
11. Bodega Madrid Romero, www.bodegamadridromero.com Jumilla, wino
12. Destilería Noara Company, www.noaracompany.com Alicante, alkohole mocne
13. Arinzano, www.arinzano.com Navarra, wino
14. Bodegas La Remediadora, www.laremediadora.com La Mancha, wino
15. United Confectionary, www.uniconf.com.es Tenerife, słodycze
16. Santa Catalina, www.santacatalina.es La Mancha, oliwa i wino
17. Antonio Alvarez Jamones de Trevelez, www.antonioalvarezjamones.com Granada, szynki iberyjskie DOP Trévelez
18. Bodegas Marques de Cáceres, www.marquesdecaceres.com La Rioja, wino
19. Los Gredales de el Toboso, www.bodegalosgredales.com VdT Tierra de Castilla, wino
20. Bogarve 1915, www.bogarve1915.com VdT Tierra de Castilla, wino
21. Jamondor, www.jamondor.com Valencia, szynki hiszpańskie
22. Celler Ardevol i Associats Priorat, wino
23. Vinyes dels Aspres, www.vinyesdelsaspres.cat Empordá, wino
24. Jamones y Embutidos Hermanos Hoyos, www.hermanoshoyos.es/es Valladolid, wędliny iberyjskie DOP Guijuelo
25. Terra Cellars, www.terracellars.es Tarragona, wino
26. Marcial, www.marcialguijuelo.es Salamanca, wędliny iberyjskie DOP Guijuelo
27. Bodega Toni Beneito, www.tonibeneito.com Valencia, wino
28. Finca Hualdo https://casasdehualdo.com/ Madrid, oliwa, sery
29, El Lagar de Moha, www.lagardemoha.com VdT Castilla y Leon, wino
KATALOG PRODUKTÓW W PDF
Organizatorem jest ICEX - Hiszpański Instytut Handlu Zagranicznego we współpracy z Ambasadą Hiszpanii w Warszawie oraz Taste it All.
Nasi Patroni Medialni:
www.horecanet.pl
Nowości Gastronomiczne
Food Service
Trybuszon
Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej
FermentMag
Winisfera.pl
Radio Kulinarne Wine Podcast
Wydarzenie przeznaczone jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Wydarzenie będzie rejestrowane w formie zdjęć i materiałów wideo. Zapisując się do udziału automatycznie wyrażają Państwo zgodę na rejestrację i publikację swojego wizerunku w mediach społecznościowych oraz na udostępnienie swoich danych kontaktowych wystawcom z Hiszpanii.
W przypadku pytań prosimy o kontakt emailowy z Marzeną Krucz na adres m.krucz@tasteitall.eu
* Przedstawicieli branżowych rejestrujących się na wydarzenia Taste It All zachęcamy do założenia konta na www.tasteitall.pl . Przy zakładaniu konta poprosimy o JEDNORAZOWE uzupełnienie danych firmowych, bez konieczności powtórnego podawania ich przy rejestracji udziału w kolejnych naszych wydarzeniach. Wystarczy będzie wówczas zalogować się i wybrać jedynie wydarzenie, dane będą przechowywane już w naszych systemie. W przypadku rejestracji na imprezę profesjonaloną z wyborem opcji „Bez zakładania konta”, każdorazowo trzeba będzie wpisywać komplet danych, abyśmy mogli zweryfikować Państwa przynależność do branży winiarskiej, gastronomicznej lub mediów branżowych.