Piknik Amerykański Warsztaty 18.06 Fish & Chips
18 czerwca 2023, godz. 14:00-14:45
Plac Fontann, Elektrownia Powiśle w Warszawie
Namiot Warsztatowy
Tylko 10 miejsc!
Prowadzenie: Piotr Buczek, sommelier z doświadczeniem zdobytym w restauracjach w Irlandii i w Polsce
Podczas warsztatów poznacie zasady dobierania win do nowoczesnych dań street food, tym razem na przykładzie klasycznego fish & chips, ale w perfekcyjnie chrupiącymi frytkami z batatów, wykonanych przez Tomka z bloga @magicznyskladnik z wykorzystaniem mintaja z najczystrzych wód Alaski i amerykańskich batatów.
Partnerami warsztatów są:
California Wines Europe, dzięki której nieustającym staraniom wino z Kalifornii jest coraz szerzej dostępne oraz rozpoznawalne w Polsce
DelicioUS!, program propagujący znakomitej jakości produkty spożywcze pochodzące z USA
Alaska Seafood, dzięki którego staraniom cały świat może delektować się znakomitej jakości łososiem i mintajem z najczystrzych, lodowatych wód Alaski.
North Carolina Sweet Potatoes, które reprezentuje upraców słodkich ziemniaków z Północnej Karoliny w USA.