Piknik Amerykański Warsztaty 17.06 Poke bowl
17 czerwca 2023, godz. 16:00-16:45
Plac Fontann, Elektrownia Powiśle w Warszawie
Namiot Warsztatowy
Tylko 10 miejsc!
Prowadzenie: Piotr Buczek, sommelier z doświadczeniem zdobytym w restauracjach w Irlandii i w Polsce
Podczas warsztatów poznacie zasady dobierania win do nowoczesnych dań street food, tym razem na przykładzie poke bowl, najmodniejszego dania w Kalifornii wykonanego przez Julitę z bloga @wrzacakuchnia z wykorzystaniem łososia z najczystrzych wód Alaski i z amerykańskiego ryżu.
Partnerami warsztatów są:
California Wines Europe, dzięki której nieustającym staraniom wino z Kalifornii jest coraz szerzej dostępne oraz rozpoznawalne w Polsce
DelicioUS!, program propagujący znakomitej jakości produkty spożywcze pochodzące z USA
Alaska Seafood, dzięki którego staraniom cały świat może delektować się znakomitej jakości łososiem i mintajem z najczystrzych, lodowatych wód Alaski.
USA Rice, które reprezentuje 300 letnią tradycję upraw ryżu na kontynecie amerykańskim.